Дивна

Дивна

Порасналото дете-чудо застава от другата страна на сцената

Тя е най-яркият пример, че талантът може да изгрее в ранна детска възраст. Порасналото дете-чудо, както често я наричат, ще застане от другата страна на сцената и заедно с Любо Киров и Веселин Маринов ще посреща най-талантливите деца на България. 

Дивна е само на 11 години, когато заедно с Миро печели формата „Пей с мен”. Първите стъпки в музиката обаче прави, когато е едва четиригодишна. Затова детството й е изпълнено с разнообразни случки на сцената и извън нея. Eдна от тях е по време на гала концерта на румънския конкурс Karpatian Stars, когато токът внезапно спира. Това обаче ни най-малко не я я смутило – тя не само че продължила да пее, но взела и първата награда. 

Днес, само на 16 години, Дивна има зад гърба си сериозен музикален опит. Още с първия си сингъл „Ти не можеш да ме спреш“ получава признанието БГ Песен на престижните Годишни музикални награди на БГ Радио, следва хитът „Готов ли си за мен“ и договор с лейбъла Монте Мюзик. 

През лятото на 2013 година се включва в хита на Били Хлапето „Слънчеви дни“, а преди по-малко от месец представи „Мойта музика“ по музика и аранжимент на Графа, текст на Илия Григоров и Графа. 

Дивна е културен посланик на родния си град Русе с мотото „Свободен дух означава да преследваш мечтите си докрай и да не позволяваш на нищо да те спира”. В духа на мотото талантът й излиза и извън родните граници – през 2010 година тя заема престижното второ място на Sanremo junior.