Веселин Маринов

Веселин Маринов

Любимецът на цяла България в журито на „Големите надежди”

Шеметна футболна кариера – затова мечтаел като дете Веселин Маринов. Любимецът на цяла България ще застане до Любо Киров и Дивна в журито на „Големите надежди”, като от 12 март тримата заедно ще посрещнат най-талантливите пеещи деца на България. 

Като дете Веселин Маринов бил буквално разделен между музиката и футбола. Той бил най-изявеният и запален спортист в класа, играел като нападател и халф в училищния отбор, с който дори печели Градското първенство. Другата му голяма любов обаче – музиката, надделява над футболното увлечение. 

Още в шести клас започва да свири на барабани – не истински обаче, а наредени върху чина различни по големина учебници. Така попада и в гимназиалната група, където за първи път сяда зад истински ударни инструменти. По-късно се изявява като солист на група и започва да композира сам. В десети клас написва песента „Тъгата на моряка” по стихове, които случайно вижда в тетрадката на своя съученичка. Песента предизвиква такъв фурор в града, че е представена като цяла театрална постановка. Едва по-късно младият композитор разбира, че стихотворението „Тъгата на моряка“ е на Давид Овадия.

Голямата си кариера Веселин Маринов започва в прогресив рок бандата „Импулс” през 1981 година, където е вокал. Следват поредица първи награди, а след това и солова кариера. Днес той е един от най-обичаните изпълнители – с песни като „Ти си любовта”, „Горчиво вино”, „За теб, Българийо” Веселин Маринов категорично печели любовта на публиката.