Йорданка Христова

Йорданка Христова

Тя признава, че влиза в Къщата с голям риск

Родена е в София на 10 септември 1943 година. Обича да казва, че това е една година преди свободата и един ден след свободата. „Аз съм на 71! Всяка вечер, когато се разгримирам, си казвам „Не може да бъде!”, но е факт”, обяснява тя.

„Мисля, че имам доста оставено след себе си - над 3500 концерта по света. А сега няма такъв живот, липсва концертният живот, даже ми липсват тези цензури. Сега в ефира има такава безобразна простотия, че няколко поколения деца са изпуснати”, разказва певицата и добавя: „Преди 20 години обещах на моите почитатели, че ще напиша биографична книга, мисля да я кръстя „Влюбена в живота. Любовните истории на Йорданка Христова” с подробности и съвети”.

„Благодарна съм, че се задържах на гребена на вълната толкова години, без да съм член на политическа партия, защото ме отсвириха след 10 ноември моите колеги и въпреки това аз продължих. Макар и като снаха на Григор Стоичков, аз не се занимавам с политика, никога съм нямала други привилегии. Дори в групата за музикални дейци бях в секцията за духовно стимулиране и когато ми предложиха да стана партийка, отказах. Аз също съм имала много предизвикателства и пречки, които трябва да преодолея, била съм доста смела винаги, такава ще бъда и в Къщата”, продължава разказа си певицата.

Тя признава, че влиза в Къщата с голям риск. „Рискувам авторитета си, рискувам да изгубя много от почитателите си. Всички са в потрес от това мое решение, не могат да повярват, че наистина го правя. Аз рискувам много и, разбира се, малко се страхувам, не знам как ще реагирам в някои ситуации, но смятам, че прилагайки моите йога практики, ще се справя”, разказва Йорданка Христова.