Юлия Панджерова

Вдъхновява любителите кулинари да следват мечтите си и да превърнат готварството в своя професия

 

Юлия Панджерова е блестящ учител и истински вдъхновител за стотици млади хора превърнали приготвянето на храна в своя професия. Юлия е старши преподавател в Софийска професионална гимназия по туризъм и работи и като водещ кулинарен инструктор в Европейска Академия за обучение и развитие. Едновременно с това участва в разработването и осъществяването на международни проекти в Италия, Франция, Швеция, Испания и Турция. Юлия Панджерова е сред избраните експерти, които разработват държавни образователни стандарти в ресторантьорството.

Нейните ученици са изявени майстори сладкари, пекари и готвачи у нас и на световната кулинарна сцена. От  2012  до 2015 година нейни възпитаници печелят националното състезание "Най-добър млад готвач" в гр. Пловдив. През 2015 година заедно с  двама от своите ученици  Антонио Иванов и Симеон Николов печелят квалификациите за България на най-престижното кулинарно състезание Bocuse d‘Or, известно като кулинарните “Оскари”.

Юлия и до днес не спира да обогатява професионалната си квалификация, като чете специализирана литература, посещава кулинарни курсове и семинари, обменя опит с изявени професионалисти и следи актуалните тенденции в кулинарията. Обича да създава авторски рецепти на основата на старата българска кухня и мечтае да завърши курс по фотография,  за да снима собствените си творения.

Като преподавател и инструктор шеф Юлия Панджерова обръща особено внимание на индивидуалността на учениците си и развитието на техния  потенциал. За нея предаването на познанията и уменията, които е натрупала през професионалния си път е призвание. Тя вдъхновява любителите кулинари да следват мечтите си и да превърнат готварството в своя професия.

Сега шеф Юлия Панджерова се впуска заедно с шеф Юри Балталийски в следващото си предизивикателство - да открие “Най-добрият непрофесионален сладкар и пекар на България” сред участниците в "Bake Off: най-сладкото състезание".