Дани Спартак

Дани Спартак

Главен готвач, 30 год., София

 

През 2013 г. завършва престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu. Професионално се занимава с кулинария от 2008 г. В момента работи в малък ресторант, в който всичко се произвежда на място. Преди е работил във Френското посолство като личен готвач на френския посланик.

Кулинарната му мечта е ресторант със собствена продукция от земеделие и животновъдство, където се продават само неща с проверен произход и, разбира се, не се бяга от корените на земята.

Определя се като състезателен тип и спокоен човек, който може да работи добре в екип и да заразява околните с ентусиазъм. Казва, че стилът му е повлиян най-вече от Реймонд Блан, Мишел Ру и други френски готвачи. Най-голямата му кулинарна мечта е звезда Мишлен.