Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

Кузман Илиев е икономически и политически анализатор, журналист и продуцент. В момента подготвя докторска теза в полето на банковото дело и финансовата икономика. Магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция, преди това Кузман завършва с отличие 9-та Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин”. През 2018 година стана носител на награда за телевизионна журналистика “Свети  Влас”. В студентските години Кузман е избран за “Студент на годината” на НБУ, печели и престижната стипендия “Чарлз Мозер”. Двукратен победител е в национални конкурси за есе, организирани съвместно от български евродепутати и Европейския Парламент. За последните десет години тойн е съавтор и ко-водещ на предаването за икономика и финанси „Boom&Bust“ по телевизия Bloomberg TV Bulgaria, както и на политическото вечерно шоу “Денят ON AIR” по телевизия Bulgaria On Air. В този период има регулярна аналитична рубрика в предаването “Investbook“ по Bloomberg TV Bulgaria. По-късно преминава в Телевизия Европа, където съавтор и ко-водещ на телевизионното предаване за политика и икономика “Плюс-Минус“. Кузман е съосновател и изпълнителен директор на продуцентската къща Cadre.  Съосновател и икономически експерт в института Brain Workshop Institute. Обожава четенето, киното, походите в планината, спортува активно.

Владимир Сиркаров е журналист, икономист и продуцент. Журналистическата му кариера започва още от студентските години като финансов анализатор в телевизия EBF. Там той става автор и водещ на финансовото предаване "Бикове срещу Мечки". Впоследствие Владимир става съавтор и съводещ на предаването за икономика и финанси “Boom&Bust“ по телевизия Bloomberg TV Bulgaria. В същата медия регулярно участва в аналитичната рубрика, част от предаването “Investbook“. Той навлиза дълбоко в политическата материя като водещ на политическото токшоу “Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR. Следва Телевизия Европа, където е съавтор и ко-водещ на телевизионното предаването за политика и икономика "Плюс-Минус“.

Владимир завършва бакалавърска програма „Финанси“ и магистърска програма “Финансови пазари“ в Нов български университет. В момента е докторант в Стопанска академия “Димитър А. Ценов“, Катедра “Финанси и Кредит“. Част е от авторския колектив на учебника по финанси и инвестиции "Бизнес оценяване", изд. Фабер. Владимир е съосновател и изпълнителен директор на продуцентската къща Cadre. Съосновател и икономически експерт в института Brain Workshop Institute. Хобитата му са свързани предимно със спорт: бокс, бойно самбо, фитнес. Обожава да учи и играе шах и да пътува.