Светозар Филипов

Светозар Филипов

 

Светозар Филипов работи като консултант на ресторанти за контрола на качеството. През част от свободното си време спортува, но най-любимото ми занимание се изразява в друго - антики.

“Мога да се ровя с часове из антиките. Понякога намирам много ценни съкровища, които реставрирам. Има нещо магично в това. Определям самия себе си като антика”, споделя шеговито Светозар.

Домът му е нещото, което му е доказало, че е способен да се справи с всичко. В момента реставрира етаж от семейната къща. Прави всичко с двете си ръце и влага сърцето си, за да може да го направи комфортно за живеене. Единственото, което му липсва, е жена, която да вдъхне живот...

Имал е щастлив брак, но преди две години загубил съпругата си в битка с коварната болест на рака. Тя му оставя завет, преди да почине - да продължа живота си и да не се страхува от това да обикне отново. Участва в “Женени от пръв поглед”, за да намери отново жената, която ще вдъхне живот, както на дома му, така и на него самия. Защото “понякога и хората имаме нужда от реставриране”.