Участници

Първата обявена участничка в Dancing Stars 2014 e олимпийската ни гордост Александра Жекова. Най-добрата българската сноубордистка е голям фен на танците и няма търпение да се впусне в това различно състезание. „Приемам Dancing Stars като много позитивно предизвикателство, което да открие артистичността ми, която досега не съм отключвала”, казва Сани. 

На танцовата арена зрителите ще видят и двама от най-успешните млади изпълнители на музикалната сцена - Михаела Филева и Вензи. Освен музиката ги свързва и общият им страх в танците ... поддръжките. „Трагедия” – така определи Михаела Филева своите умения в стандартните и латино танци, а най-много иска да се пробва в румбата.

Певицата на годината се страхува, понеже  като ученичка е сцепила главата си при танцова поддръжка. Сега преодолява страха си от стандартните танци заедно с професионалния танцьор Светльо.

Страх от поддръжки има и Вензи, който ще бъде отговорен за своята чаровна партньорка Ралица. „Никога нищо не съм танцувал, не се чувствам уверен на дансинга” – заключи той. 

В предизвикателството на танца се включват също куклените актьори Албена Михова и Енчо Данаилов–бате Енчо. Тя се подвизава на театралната сцена и на телевизионния екран, а той е един от най-обичаните от децата водещи, които винаги ще го наричат бате.

„Танцувах много отдавна, когато бях млад, слаб и красив. Сега в Dancing Stars пак искам да стана поне красив” - с чувство за хумор коментира своето участие бате Енчо. „Забавление му е майката”, обобщава и Албена в типичния си стил. 

„Не ме бива в танците, но се уча с удоволствие” – така коментира участието си в Dancing Stars изпълнителят Милко Калайджиев. За сметка на това той ще заложи на своята пластика. Заради дарбата да пее Милко има и много добре развито чувство за ритъм, а трудните тренировки ще трябва да съчетава със своите участия.