Водещ

„Hell’s Kitchen е най-големият кулинарен формат, който дава възможност на професионалните готвачи да покажат какво могат. Правейки този формат, ние ще повдигнем завесата и ще покажем реално взаимоотношенията в една кухня”, споделя шеф Виктор Ангелов.

Известният кулинар влиза за четвърти път в ролята на водещ на световноизвестното състезание за професионални готвачи в България. Виктор Ангелов е отдал на кулинарното изкуство повече от 25 години от живота си. Завършил е Училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач през 1991 г., но споделя, че най-голямата школа за него е кариерата му в хотелската верига Sheraton, където 7 години работи в Германия, България и Албания. Той е първият българин достигнал до позиция главен готвач в 5-звезден хотел от световна верига.

Вдъхновява се от старите рецепти и традиции в кулинарията за създаването на нови ястия. Иновативността му проличава в новаторската концепция open kitchen, на първия му ресторант Chef’s, където готвачите приготвят и лично сервират ястията на гостите си. Chef’s печели три пъти наградата “Ресторант на годината“ в България. Успехът го инспирира да създаде още два ресторанта Chef’s, всеки от които е с различна концепция.

 „До ден днешен аз нямам нито един работен ден. В кухнята си доставям удоволствие. В момента, в който го осъзнах, разбрах, че това е моето предизвикателство. Всеки мечтае да работи това, което му е хоби“, признава шеф Ангелов.

Тази пролет шеф Ангелов отново ще се впусне в най-голямото си професионално предизвикателство като водещ на Hell’s Kitchen България.