За предаването

"Bake Оff: най-сладкото състезание" се излъчва всеки вторник и сряда от 20.00 ч. по NOVA. Водещи са обичаните Алекс Раева и Рафи Бохосян, чиято задача е да потопят зрителите в несравнимо позитивната атмосфера на предаването и да ги преведат през предизвикателствата, пред които ще се изправят 12 талантливи любители сладкари и пекари. 

Шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски са журито в "Bake Off: най-сладкото състезание". Инж. Юлия Панджерова е истински вдъхновител за стотици млади хора, превърнали приготвянето на храна в своя професия, а шеф Юри Балталийски е изкусен майстор с над 20-годишен опит в сладкарството и златен медалист в редица престижни международни кулинарни състезания. Шеф Балталийски е ученик на шеф Панджерова и двамата се срещат след 30-годишна пауза на снимачната площадка на "Bake off: най-сладкото състезание", вече не като ученик и учител, а като равнопоставени професионалисти в сладкарството и пекарството.

Предизвикателствата за участниците в предаването включват сладкарство и пекарство, а основна задача ще  бъде да впечатлят журито, а и себе си със своите постижения. Рецептата, с която състезанието ще спечели интереса на зрителите, включва приятна атмосфера, позитивно отношение към създаването на апетитни сладкарски и пекарски изделия, забавни моменти и емоции.

"Bake Off: най-сладкото състезание": вторник и сряда, 20.00 ч.