Правила

“Пееш или лъжеш“ е шоу, в което има пеене, хумор, състезание, изненади, неочаквани финали и най-вече - с много настроение. Водещи на новото забавно музикално шоу, което ще бъде представено за първи път на българската публика в ефира на NOVA, са Мария Игнатова и Ненчо Балабанов.

Във всеки епизод участват осем изпълнители с различни певчески способности. Сред тях има талантливи певци, има и такива, които не могат да пеят. Всеки един от участниците има шанс за победа. Във всеки епизод има гост-звезда – популярен певец, който има за задача да отгатне кой от участниците пее и кой имитира, че пее.  Част от шоуто са някой от най-популярните изпълнители на българската сцена – Любо Киров, Люси Дяковска, Криско, Веселин Маринов, Атанас Пенев, Йорданка Христова и Маргарита Хранова.

В решенията на звездата се присъединява и Съветът, в който участват Алекс Раева, Милица Гладнишка и Емил Кошлуков. Съветът има право да коментира и да дава предположения за уменията на кандидата, но изборът остава изцяло в ръцете на гост-звездата. Всеки един от елиминираните участници пее на Сцената на истината. Кой може да пее и кой лъже? Ще разберете в новото забавно музикално шоу “Пееш или лъжеш“ по NOVA.

Състезанието протича в 5  отделни кръга:

1-ВИ  КРЪГ -  ПЪРВО ВПЕЧАТЛЕНИЕ

В този кръг осемте участници нямат право да говорят, а се представят с видео.  Без да знае вокалните възможности на кандидатите гост-звездата трябва да прецени кой лъже във видеото, което показва пеещи без звук хора.

2-РИ  КРЪГ -  ПРЕДСТАВЯНЕ

Участниците се представят сами с лична история или музикална биография. Гостът трябва да елиминира двама от кандидатите, като определи дали историята е истинска или измислена за шоуто.

3-ТИ  КРЪГ -  LIP SYNC

Петимата останали участници правят липсинк на песни, които са записани от тях самите или от професионалисти. Гост-звездата трябва да отгатне кой участник имитира своето собствено парче. В този кръг отново напускат двама кандидати.  

4-ТИ  КРЪГ -  100 СЕКУНДИ

В рамките на сто секунди гост-звездата задава блиц въпроси на тримата останали участници. Според техните отговори и своя инстинкт той елиминира още един участник.

5-ТИ  КРЪГ -  ФИНАЛ

Гост-звездата съобщава своя избор като дава възможност на отпадналия участник да излезе на Сцената на истината и изпълни избрано парче.

На финала гостът пее в дует с победителя, който също така печели наградата от 3 000 лева.

Победителят в шоуто ще вземе участие заедно с гост – звездата, която го е избрала, в Новогодишно шоу по NOVA.