Водещ

“Hell’s kitchen е най-големият кулинарен формат, който дава възможност на професионалните готвачи да покажат какво могат. Правейки този формат, ние ще повдигнем завесата и ще покажем реално взаимоотношенията в една кухня”, споделя шеф Виктор Ангелов.

Известният кулинар влиза в ролята на водещ на световноизвестното състезание за професионални готвачи в България. Виктор Ангелов е отдал на кулинарното изкуство повече от 25 години от живота си. Завършил е  Училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач през 1991 г., но споделя, че най-голямата школа за него е кариерата му в хотелската верига Sheraton, където 7 години работи в Германия, България и Албания. Той е първият българин достигнал до позиция главен готвач в 5-звезден хотел от световна верига. 

Вдъхновява се от старите рецепти и традиции в кулинарията за създаването на нови ястия. Иновативността му проличава в новаторската  концепция open  kitchen,  на първия му ресторант Chef’s, където готвачите приготвят и лично сервират ястията на гостите си. Chef’s  печели три пъти наградата “Ресторант на годината“ в България. Успехът го инспирира да създаде още два ресторанта Chef’s, всеки от които е с различна концепция.

“България може да се превърне в дестинация за кулинарен туризъм”, убеден е шеф Ангелов и споделя, че не може да си представи ястия без невероятния аромат на родните подправки, а мечтата му е да популяризира неповторимия вкус на българските подправки, сирене и зеленчуци.

“Педантичността е качество, което трябва да притежават всички главни готвачи. Смятам, че силното ми качество, което ми е помогнало да успея, е отборната игра”, споделя известният кулинар своята рецепта за успех в професионалната кухня. Шеф Виктор Ангелов признава, че вижда в готвачите, с които работи, съмишленици и най-важно за него е да имат отношение към работата.

Тази пролет шеф Ангелов отново ще се впусне в най-голямото си професионално предизвикателство като водещ на Hell’s Kitchen България.