Потопете се в мистичния свят на Индия с премиерния сериал „Малката булка” от 13.30 ч.

Индия винаги е предизвиквала въображението на западняка със своята екзотика и мистичност. Една малка загадъчна „вселена”, потънала в самодостатъчност и чувственост, изпълнена с невиждани богатства, тя все още крие безброй загадки за чужденците.

Зрителите ще потънат в мистичния свят на южна Азия всеки делничен ден от 13.30 ч. с премиерния сериал в ефира на Нова „Малката булка”. Подгответе се за телевизионното пътешествие, като се запознаете с някои малко известни факти за Индия:

Според проучване на Националната здравна асоциация, почти 45 % от жените на възраст между 20 и 25 години признават, че са сключили брак преди навършването на 18 години.

В Индия има над 1 милион милионери, но около 35 % от хората в страната живеят под границата на бедността. Вероятно това е причината похабяването на храна да се счита за грях.

Индия има най-голямата кино индустрия в света – Боливуд.

Индия е единствената държава, създала супер компютър, освен САЩ и Япония. Това не трябва да ни учудва предвид факта, че там са измислени нулата и шахът, а страната се нарежда сред първите места в света по брой математици и програмисти.

В Индия има шест сезона. Най-високо разположеното крикет игрище в света се намира на нейната територия. Индия е и държавата с най-много пощенски станции в света.

Бенгалският тигър е национален символ на Индия, a паунът е националната й птица.

Всичко останало за Индия и обществото й ще научите в премиерния сериал „Малката булка” - всеки делничен ден от 13.30 ч. по Нова.