Екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната търсят затрупани хора, намират паднала мазилка

Фалшив сигнал за срутена стена на оживен столичен булевард вдигна на крак всички компетентни служби в държавата. Оказа се, че паднала стена няма, както няма и пострадали. 

 

Сигналът за срутването бил подаден на спешния номер 112 около 15:30 в следобед. 

 

„Получихме сигнал за паднала стена срещу НОИ. Обиколихме два пъти района, оказа се, че е паднала мазилка”, заяви Красимир Димитров, директор „Ред и сигурност” в Столична община.

 

Жената, която е подала сигнала, била възрастна според общинаря и след първото обаждане до 112, спряла да си вдига телефона. Затова и службите дълго се лутали, докато намерят точното място. 

 

„Два екипа на пожарната, три екипа на Спешна помощ, четири екипа на СДВР, три екипа на общината издирваме падналата стена със затрупаните хора”, обясни Красимир Димитров.

 

В крайна сметка от общината успяват да осъществят връзка със съвестната столичанка, която им обяснила, че вече вижда пожарната на място. 

 

„Оказа се, че е паднала мазилка от фасадата, с диаметър 50 сантиметра. Паднала е от ламарината, на парчета, без да има пострадали хора”, обясни Димитров. 

 

Дали възрастната дама ще понесе отговорност за фалшивия сигнал ще реши МВР. Санкции обаче може да има за кооперацията, от която се е откъртила мазилката. 

 

„Санкцията е глоба от 500 до няколко хиляди лева”, обясни Савина Савова, кмет на район „Възраждане”.

 

Оказва се, че от общината са разписали на собствениците да си поправят фасадата, но те не са го сторили. Както и десетки други собственици в центъра на София.