Това беше шега, казват момичетата, заснели клипа

 

 

Клип с тригодишно дете, което пуши цигара, взриви българската общественост. В клипчето се чува как женски глас подканва малкото момиченце да пуши. Говори се на ромски. Решихме да тръгнем по малкото следи и да потърсим кой е снимал детето. Оказа се момиче на 20 години от Брестовица. Нейна братовчедка пък го е споделила във "Фейсбук". Всички обясняват, че било шега. 

 

Момиченцето е едва на три, но вече знае какво е вкусът на цигара. А клипчето обикаля интернет от два дни интернет, възмущавайки хиляди.  

 

Със случая се зае Агенцията за закрила на детето, откъдето потърсиха помощ от сектор "Компютърни престъпления". И докато там се опитваха да намерят кой е снимал видеото, екип на Нова реши да тръгне по следите. А те водят в ромската махала в Брестовица. Там живее Гинка- момичето, в чийто "Фейсбук" профил се появи видеото. 

 

По разказите на момичетата майката на детето е присъствала по време на заснемането на клипа. Решаваме да потърсим братовчедката на Гинка - Анета. Тя твърди, че всичко е било "майтап". А самата Златка живее в съседно село с родителите си. 

 

"В  зависимост какво ще бъде установено, извеждането от семейство е последната мярка, която ще бъде приложена", коментира Мариана Илиева, експерт в ДАЗД. 

 

Преди две години ви показахме клип, в който 19-годишна майка се забавлява, докато учи детето си и племенника си  да пушат и да пият кафе. Майката сама публикува клипа  в интернет. Той предизвика вълна от възмущение.