Той не е представял свои творби пред българска публика от 2015 година

Да погледнем навътре в себе си. Да открием онова парче земя, което ни връща у дома. Към съхранените ни спомени. И метаморфозите на сенките в нощния град. Това са имената на част от творбите на скулптора Бойко Митков. Негова пластика е селектирана в постоянната експозиция на Европейския парламент. Той не е представял свои творби пред българска публика от 2015 година. Тази седмица обаче откри своя изложба в арт галерия "Вежди".

Изкуството като лек за душата след тежка диагноза

Бойко Митков завършва Националната художествена академия в класа на проф. Илия Илиев. Животът и метаморфозите на времето увличат младият скулптор. Трусовете на демокрацията го отвеждат на запад от желязната завеса. Излага творбите си в Австрия, Дания, Германия, Франция и любимата си Швейцария. В творчеството си Бойко Митков е запленен от гръцката митология.

Преди падането на Берлинската стена, стремежът на съвременният човек беше свързан със свободата. Далеч от отрядите, които патрулираха нощем в желанието си никой да не избяга от панелката - убежището на основната клетка на обществото в развития социализъм. Днес градовете са също толкова отчуждени. С разминаващи се непознати, с празни погледи. Такъв е капанът на съвременния човек, уловен в цикъла „Нощен град“.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase