В него е ставало въпрос за финансовата стабилност на страната

Депутатски телефони заключени в метална каса по време на закрито заседание на комисията за КТБ в парламента. Целта на мярката беше да не изтича информация при изслушването на шефа на ДАНС. 

 

След заседанието стана ясно, че по времето на Пламен Орешарски доклад на ДАНС за финансовата стабилност на страната не е стигнал до Народното събрание

 

Това заяви председателят на временната анкетна комисия за проучване на случая с КТБ Десислава Атанасова. Депутатите изслушаха председателя на ДАНС Димитър Георгиев и директора на финансовото разузнаване в агенцията.

 

"Трябва да се изясни защо докладът на ДАНС за дейността му през 2013 година, който е ежегоден доклад съгласно закона, е внесен от ДАНС в Министерски съвет, но не пристига в Народното събрание”, обясни Атанасова, уточнявайки, че става въпрос за период, в който премиер е Пламен Орешарски.

 

Тя отказа да отговори дали в този доклад е имало информация за застрашаване на финансовата стабилност на страната заради КТБ. Предстои да бъдат изслушани и одиторите, които са правили и заверявали годишните отчети на банката.