Той ще излежи присъдата си от 3 г. и 6 месеца

 

Още по темата

Нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, влезе в затвора, съобщиха от Окръжната прокуратура – Бургас. Той ще изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3 години и 6 месеца, потвърдено от ВКС.  

 

Според ВКС не са допуснати никакви процесуални нарушения от прокуратурата и няма основания делото да бъде върнато за ново разглеждане или Октай Енимехмедов да бъде оправдан.

 

Енимехмедов е осъден за закана за убийство по хулигански подбуди. 

 

 

На Националната конференция на ДПС на 19 януари миналата година Октай Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган. Пистолетът засече и само щракна. В този момент Доган изблъска ръката на младия мъж, последва схватка между двамата, след което Доган падна на земята, а върху нападателя се нахвърлиха депутати от ДПС.

 

В началото на Енимехмедов бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство. На 26 февруари Софийският градски съд го осъди на 3 години и 6 месеца. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС.

 

По-късно Енимехмедов бе пуснат под домашен арест, а в общественото пространство излезе информация, че това се е случило с уговорката да каже кой е поръчителят на нападението над Ахмед Доган.

 

Репортер: Цеца Алексова