Тя е разпитана от полиция и прокуратура, но вече месец по случая няма развитие

Телефонни измамници откраднаха близо 4 000 лв. от 93-годишна жена в София. Дъщерята на потърпевшата жена, пожелала да запази анонимност, разказва как мним полицай измислил история, с която да излъже 93-годишната.

„Звъни се на домашния телефон. Позвъняването към моята майка, която е възрастна, но с бистър ум, е от гл. инсп. Кръстев”, разказва дъщерята на измамената.

По думите ѝ престъпникът описва ужасяваща картина как възрастно семейство не се е подчинило на телефонни измамници и е пострадало. „Той ѝ казва, че е в дом на възрастно семейство и картината, която вижда, е ужасяваща. Крадци са влезли в дома, отрязали са ухото на възрастен човек, защото не искал да им даде пари. Съпругата му се уплашила, припаднала, след това предала сумата”, пояснява тя.

Телефонни измамници взеха над 30 000 лв. от четири възрастни жени

Схемата за кражбата продължава. Представящият се за полицай казва, че са хванали един от измамниците. У него имало тефтер с телефонни номера и там бил и този на 93-годишната жена.

„Казали са ѝ тя да затвори телефона и когато измамниците се обадят, полицаите ще позвънят отново, за да я попитат какво е станало. След 10 мин. се звъни със схемата, че дъщеря ѝ е катастрофирала, в болница е и са нужни 50 хил. лв.”, допълва дъщеря ѝ.

Потърпевшата затваря телефона. Следва обаждане отново от представящия се за полицай. По този начин измамниците блокират всякакъв начин жертвата да осъществи връзка с близките си. Следват серия от обаждания към жената, които имат за цел да я объркат и притеснят, докато тя не им дава 4 000 лв., посочва още дъщерята.

93-годишната жена е разпитана от полиция и прокуратура още същата вечер. „Вече цял месец няма развитие по случая”, заявява дъщерята.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase