"Но рано е да му се дава оценка", изтъкна председателят на Народното събрание Цецка Цачева

Снимка и видео: БГНЕС 

 

България има най-модерното законодателство в областта на отнемане на незаконно имущество, изтъкна председателят на Народното събрание (НС) Цецка Цачева.

 

„България е една сред страните с най-модерно законодателство по отношение на отнемането на незаконно придобито имущество”, увери шефът на парламента, цитирана от БГНЕС.

 

„Рано е да се даде оценка на резултатите от закона, но той дава възможност за бърза реакция на държавата без да се изчаква осъдителна присъда”, твърди Цецка Цачева

 

„Държавата трябва да покаже, че е по-силна от престъпността”, обърна се тя към участниците в конференция на тема "Отнемане на имущество в полза на държавата: Модели за противопоставяне на престъпността в Европейския съюз".

 

Конференцията се организира от Асоциация "Прозрачност без граници" и беше открита с изказвания от Цецка Цачева, председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев и председателя на асоциацията Transparency International за България Огнян Минчев. Модератор на събитието пък е бившият министър на правосъдието в първия мандат на кабинета „Борисов” Дияна Ковачева.