Владиката е настанен в болница

 

В деня, в който отбелязваме два големи християнски празника - на Светите Константин и Елена и Спасовден, Старозагорският Митрополит Галактион катастрофира. Инцидентът с владиката е станал тази сутрин в Симеоновград. Пострадали са той, шофьорът му и спътникът му. Няма опасност за живота им.

 

Около 8:30 часа тази сутрин митрополит Галактион пътува по служба към Харманли, когато в края на Симеоновград явно се оказва, че времето напредва. Автомобилът на старозагорския митрополит изпреварва камион и веднага след това тежката машина свива вляво и автомобилът се оказва под нея.

 

Изпреварването в този участък е забранено. Не е ясно и с каква скорост се е движила колата, но ударът е бил силен, разказва жената от къщата, където са спрели двете превозни средства. И тримата в смачканата кола са пострадали. Най-тежко е ранен младият дякон, пътуващ на предната седалка.

 

Несловоохотлив беше и самият Галактион, който въпреки празниците буквално анатемоса журналистите. Той се обърна към журналистите с думите: "Оставете ме, махнете ми се от главата, каква е тая болница, проклет да бъде!"

 

 
Владиката е със счупена ръка и сътресение на мозъка. Той беше откаран Стара Загора, тъй като Хасково не е негова епархия.

 

 

Репортер: Димитър Иванов