Общинският съветник попадна в разсекретените списъци на фалиралата банка КТБ

 

Той е сред десетките български политици със сметки в КТБ. Партията му е малка, но пък държавната му субсидия е голяма. Стотици левове от сметката на партията „Глас народен” на певеца Светлъо Витков попадна в разсекретените списъци на фалиралата банка КТБ. Оказа се обаче, че синдиците са сгрешили сумата. Въпросите обаче остават:

 

Кой и колко пари държи в КТБ? Дали банката е действала като пирамида? И каква е схемата за раздаване на преференциални лихви?

 

"Това е изцепка от синдиците на КТБ. Няма как да се случи партията "Глас народен" да има 840 000 лева. Ние публикувахме извлеченията от банката. Само 145 000 бяха прехвърлени в банката. Имаме пари в няколко банки. Когато ги внесохме, ме попитаха дали искам преференциална лихва. Аз отговорих, че не искам. И попитаха дали искам лихвата да бъде превеждана на моя лична сметка в същата банка. На този въпрос също отговорих отрицателно", обясни Светлъо Витков, лидер на партията "Глас народен" относно държавната субсидия.

 

Той заяви, че не е правил изчисления колко пари от лихвата на тази сума би влязла в негова сметка.


"Нашата субсидия е 145 000 лева. Успяхме да си ги върнем след шест месеца", добави той.

 

"Една от точките в двата референдума, които предстоят, е да се махнат държавните субсидии за партиите. Говори се, че съм милионер, но живея на същото място, карам същата кола, както и преди да стана депутат", казва още Светльо Витков.

 

На въпрос дали е мечтал да стане общински съветник, той отвърна: „Не! Мечтата ми беше да стана президент. И мога да го направя, стига да ме подкрепят ДПС и ГЕРБ”.

 

Светльо намекна, че в личен план е намерил половинката си.


„Нормална жена. Обикновена, буйна”, описа любимата си Светльо Витков, но не пожела да сподели как се казва тя.