Той е обвинен за убийството на 5-годишното дете, намерено в куфар

Видео: БГНЕС

 

Комплексна съдебно-медицинска експертиза ще трябва да каже какво е актуалното здравословно състояние на Герман Костин и позволява ли то престоя му в ареста, пише БГНЕС.

 

Герман Костин е обвинен в убийството на Никита Плотников. Тялото на 5-годишното дете бе намерено в куфар на 20 март миналата година край село Пасарел. 

Още по темата

 

На няколко пъти съдът отказва да го пусне от ареста с по-лека мярка за неотклонение. В искането за изменение на мярката защитата посочи, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, изискващи специални медицински грижи. Съдът назначи експертиза и затова заседанието бе отложено за 31 март.

 

Адвокат Капка Гергинова коментира, че считат, че са налице отново досегашните доводи за изменение на мярката в това число и тези, свързани с възраженията, че той няма относимост към обвинението, което му е повдигнато. 

 

„За съжаление той нееднократно сигнализира лично и чрез мен обстоятелството, че не получава съответната медицинска помощ, която всеки гражданин има право да получи“, заяви адвокатката на Костин Капка Гергинова. 

 

След като бъде изслушана експертизата, съдът ще прецени дави той може да излезе от ареста, или не.