Това е резултатът от кампанията "Великден за всеки"

 

Още 30 000 пенсионери с ваучери за празничната трапеза. Това е резултатът от кампанията "Великден за всеки". Кампанията беше организирана от омбудсмана Мая Манолова и е подкрепена и от Нова телевизия.


200 пакета храни бяха раздадени в един от столичните пенсионерски клубове. Те са част от над 7 тона храни, събрани в рамките на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“. Целта - да се помогне на всички възрастни хора, а не само на тези с пенсии до 300 лева, за които  държавата оптпуска великденски бонуси от 40 лева.

Още по темата


„210 лева и няколко стотинки. Все пак е помощ. На млади години имах пари, нямах време, сега вече е обратното”, казва пенсионерката Станка.


„Целта е да събудим доброто у българина, човещината, съпричасността, уважението, жеста към пенсионерите”, коментира омбудсманът Мая Манолова.


„Няма го това уважение тук. Хората се промениха много, не си помагат. Обидно ми е, защото съм била човек, който си прави всичко сам. След като дават, редно е да получим нещичко”, на мнение е пенсионерката Станка.


Кампанията продължава, а първите средства, под формата на ваучери, вече са разпратени по общините. Пенсионерите могат да ги получат от пощите по места.