В дома на певеца бяха открити обезболяващи опиати

Американският седмичник "Нешънъл инкуайърър" излезе с със сензационна публикация, според която Принс е бил болен от СПИН. Той се заразил с ХИВ-вируса в средата на 90-те години, а развил заболяването преди 6 месеца. Телесната му температура спаднала, кръвните му показатели значително се влошили. През последните седмици от живота си музикантът бил в много лоша форма. Но поради вярванията си на свидетел на Йехова той отказвал всякаква медицинска помощ и се надявал да се излекува с молитви.

 

Междувременно в дома му бяха открити обезболяващи опиоиди, които може да са причинили смъртта му, предаде БТА. Намерени са и медицински рецепти за закупуването им от аптечната мрежа.


По-рано сайтът TMZ съобщи, че Принс е употребявал обезболяващия препарат "Перкосет", който съдържа наркотично вещество. С него той лекувал хронична болка в тазобедрената става, от която музикантът е страдал от 2009 година.

 

Още по темата

В интервю за изданието "Холивуд рипортър" известният доктор Дрю Пински изказа мнението, че причината за смъртта на изпълнителя може да е била неправилното съчетание на употребяваните от Принс медикаменти, което е довело до "случайно предозиране".


Междувременно съд в Минеаполис назначи временно управляващ имуществото на Принс - това е тръстът "Бремър" . Решението на съдията Кевин Айдей беше продиктувано от иска на сестрата на починалия на 57-годишна възраст музикант - Тайка Нелсън.


По нейните думи брат ѝ не е оставил завещание, поради което съществувала спешна необходимост от предприемане на действия за управлението на бизнес-активите, собственост на певеца. Съдия Айдей назначи изслушване по делото за наследството на Принс на 2 май. По някои оценки бизнес империята на поп звездата възлиза на 300 милиона долара.