Други 17 пък са хванати да карат пияни

При спецакция в София задържаха 8 водачи, шофирали след употреба на наркотици и 17 - с алкохол. При операцията, която е проведена от 22.00 часа на 20 май до 4.00 часа на 24 май, са проверени 447 моторни превозни средства и 535 души, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

При проверките се е следяло за техническата изправност на автомобилите, осветителните и изпускателните им системи, правоспособността на шофьорите, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества и неправилно паркиране.

 

Освен към нощните заведения и централната градска част, действията са били насочени и към по-малките населени места около София.

 

Със съдействието на "Центъра за градска мобилност" са репатрирани 25 автомобила за неправилно паркиране автомобили. Пътните полицаи са съставили 75 акта за установени административни нарушение и 32 фиша. Отнетите свидетелства за правоуправление са 27. При проверките е било установено, че 15 от водачите нямат необходимата правоспособност, а деветима били с нередовни документи. При шест от спрените коли липсвала задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

 

От началото на абитуриентските балове до момента с мобилни камери са заснети 32-ма нарушители, превозвали зрелостници. Предстои да им бъдат изпратени уведомителни писма. Други осем водачи са санкционирани на място – седем от тях за шофиране в бус лента, и един – за преминаване на червен сигнал на светофара.