Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне фенове на Англия и Русия

Полицията в Марсилия използва сълзотворен газ, за да разпръсне фенове на Англия и Русия, които се сбиха в центъра на града, съобщи "Франс прес", цитирана от БТА и gong.bg.

По темата

 

Полицията използва сълзотворен газ срещу английски фенове близо до пристанището в града.
Стотици привърженици на футбола замеряха полицаите с камъни, столове от заведения и други предмети. Има много арестувани. Това е вторият голям инцидент в марсилия в последните 2 дни. Около 70 000 англичани и поне 20 000 руснаци отидоха в града за мача, който ще можете да гледате по Диема спорт от 22 часа днес.

Сбиването продължило около 10 минути, след което се появили полицейските части, а хулиганите насочили гнева си към служителите на реда и към тях полетели камъни и бутилки. Подобни инциденти в Марсилия имаше и вчера, когато англичани се конфронтиралха с местни футболни хулигани. Англия и Русия играят утре в мач от Европейското първенство.

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача - по Нова и Diema, като  всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и в www.bnt.bg