Домакините стигнаха до победното попадение в 89-та минута

С невероятен гол на Димитри Пайе минута преди да изтекат редовните 90 минути, Франция стартира с победа с 2:1 срещу Румъния в първия мач на Европейското първенство от група „А“, предаде Gong.bg. Оливие Жиру изведе французите напред в резултата с гол в 58-та. Румъния изравни с попадение на Богдан Станку в 65-та минута от дузпа. Румънците могат да съжаляват за изпуснатата възможност да спечелят точка в първия мач на турнира.

По темата

Двубоят започна с изненадващ натиск на гостите от Румъния. В края на полувремето Франция имаше надмощие.

Румъния започна активно второто полувреме. Но Франция поведе в резултата в 58-та минута, когато Димитри Пайе центрира в наказателното поле на Румъния, където Чиприан Татарушану излезе, но не се намеси добре и Оливие Жиру с глава изпрати топката във вратата на гостите.

Съдията Виктор Касай свири дузпа за Румъния в 65-та минута за нарушение на Патрис Евра срещу Николае Станчу. Наказателният удар бе реализиран от Богдан Станку.

Франция стигна до победното попадение в 89-та минута след невероятно изпълнение на Димитри Пайе. Н'Голо Канте подаде към Пайе, който само с две докосвания изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Татарушану.

 

Информация: Gong.bg