Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той

Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, за да бъде премахнат контролът над търговията с гласове. Вътрешният министър опъна чадър над купуването на вота. Това заяви кандидат-депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов".

Петков: Имам охрана от НСО заради заплаха за живота ми

Той коментира и катастрофата с колата на НСО. "В деня на катастрофата кампанията беше прекратена на всички нива за цялата коалиция ПП-ДБ. Това е огромна човешка трагедия, целият устрем да се прави кампания от този случай е изключително циничен. Насажда се омраза в обществото ни, а тя може да се превърне в деяния, като това в Словакия. Комисия в службите решава кой е под заплаха и има нужда от охрана. През 2016 г. законът беше променен, Борисов и мнозинството му удължиха режима на конвоиране от НСО на 4 години. Самият лидер на ГЕРБ наруши закона и пое контрола на превозното средство", заяви той. 

"Имаме пет служби, които постоянно воюват помежду си, преследват се и създават политически бухалки срещу неудобни политици. Реформата в тях трябва да бъде цялостна и радикална, не можем да си позволим да имат нелоялни на страната ръководители. Сегашните нямат капацитета да са там и са неадекватни на ситуацията. Работа ли е на ДАНС да проверява дали Петков е напуснал НПО, а да не знаят за руската агентура? Службите са инструмент на изпълнителната власт. Шефовете им обаче се назначават от президента", заяви Михалев. И категорично подчерта, че военната помощ за Украйна трябва да продължи.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase