Те са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението, заяви комисар Мария Ботева

След катастрофата с кола на НСО, справката в „Пътна полиция” сочи, че и двамата водачи имат провинения назад в годините. Това обясни комисар Мария Ботева в предаването „Събуди се”.

„Такива, които не влияят пряко на безопасността на движението. Примерно неправилно паркирано превозно средство”, обясни комисар Ботева.

Тя призна, че шофьорът на НСО е глобяван назад във времето и за превишена скорост.

„Пренебрежимо ниско превишения на скоростта. Общо 4 регистрирани такива”, заяви Мария Ботева.

Тежко остава състоянието на ранената жена при катастрофа с кола на НСО

По отношение на знака „Стоп”, за който имаше информация, че шофьорът не е видял, тя каза, че първоначалният оглед сочи, че знакът е поставен на правилното място.

Всички автомобили на НСО имат необходимите документи, преминават ГТП. Съответният автомобил също е преминал, има сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Когато става въпрос за такива организации полицата е колективна, обясни още комисар Ботева.

Все още се чакат резултатите от тестовете за алкохол и наркотици. Проби са взети и от шофьора на Националната служба за охрана, и от тялото на загиналия мъж, който е карал другия автомобил.

Излезе алкохолната проба на шофьора, загинал при катастрофата в Пловдив

По отношение на катастрофата в Пловдив, при която загинаха двама души, а други двама пострадаха, Мария Ботева обясни, че водачът е бил правоспособен, с по-малко контролни точки. Те са били по-малко и защото до преди 1 година е бил нов водач и тогава се получават по-малко точки.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase