Десетки прекараха нощта на крак, на пода и фотьойлите на летище "Ататюрк"

Българи, сред които и деца, все още са блокирани в Турция. Всички планирани полети от и за Истанбул са отменени. Единственият самолет от Турция, който днес кацна на Летище София, е чартърен от Анталия. На борда му имаше около 250 души. 

По темата

Анадолската агенция обяви, че въздушното пространство в региона на Мармара е затворено до 21.05 ч.

Опитът за преврат в Турция завари стотици българи на летищата в страната. Десетки прекараха нощта на крак, на пода и фотьойлите на истанбулското летище „Ататюрк”.

По време на опита за преврат 26 души българска делегация са в олимпийско градче, на няколко километра от град Трабзон. 19 от делегатите ни са деца, между 16 и 18 годи, състезатели по лека атлетика и аеробика.

От ръководството на делегацията увериха, че при тях обстановката е напълно спокойна. За това се грижела и допълнителната охрана.

Въпреки опита за преврат, така наречената гимназиада продължава. Над 2500 участника и днес се състезаваха за медали. Нашите състезатели са завоювали общо три медала. 

По-късно от Летище София информираха, че полетите от и за Истанбул утре сутрин ще се осъществят. Следобедните са анулирани, а вечерните също ще се осъществяват.