"Трябва да предотвратим проникването на заразата, която идва от там", допълни Бойко Ноев

Важният въпрос е дали случващото се в Турция е победа на демокрацията или не. ЕС е категорично несъгласен с това, че там е победила демокрацията. НАТО внимателно ще наблюдава дали Турция изпълнява критериите за членството си от гледна точка на правата на човека, което е могъщ шамар срещу Ердоган”, коментира в „Здравей, България” бившият министър на отбраната Бойко Ноев. 

По темата

По думите му пред Турция има две алтернативи – едноличен режим на Ердоган, подплатен с идеологията на политическия ислям и национализма, с които печели изборите. Другата е масови сблъсъци и гражданска война.

„И двете алтернативи са изключително лоши за България”, допълни Ноев.

Относно изказването му, че „Аллах Акбар" ще се качи на F16”, той поясни, че с това има предвид, че заплахата от радикален ислям във военната област би била сериозна за много страни.

„За България предстоят важни дни и правителството трябва да преосмисли това, което се случва в Турция и отношенията между двете страни. България трябва да предотврати въвличането й в тази черна дупка и да бъде всмукана в това, което се случва в Турция. Трябва да предотвратим проникването на заразата, която идва от там”, категоричен бе Бойко Ноев.

Според него за тази цел трябва да изградим нова мощна граница – политическа, икономическа и физическа. По думите му проникването на радикалния ислям в България е голяма опасност. 

„Страната ни не може сама да се справи с "Аллах Акбар". Трябва да поставим пред ЕС въпроса за ограничаване на огнищата на разпространение на радикалния ислям в Европа”, на мнение е Ноев.

Какво още коментира той - гледайте във видеото.