Накъде ще наклонят везните?

Това са изборите на контраста – ексцентричен милиардер с риалити шоу, конкурси за миски и прическа за подбив. Бивша първа дама, бивш сенатор и бивш държавен секретар. Жена с минало. И съпруг.

Може би изглежда като сериал, но е реалност. Американска. Със сигурност двамата ще останат в историята. Тя – като първата жена кандидат на основна политическа партия за Белия дом. Той – историята ще реши как.

По темата

През последните две седмици републиканци и демократи се събраха на традиционните си партийни конгреси и официално излъчиха кандидатите си. Макар че думата “шоу” е по-подходяща за тези събития, отколкото “конгрес”.

Песни, танци, скандирания, странни шапки и дрехи, звезди, балони, конфети, фойерверки...в огромни зали и сцени за милиони. Плюс – шпионски трилър от времето на Студената война. В дъното тайните служби на русия, обвинени, че хакнали сървърите на Клинтън и демократите, за да помогнат на Тръмп. И разбира се – популистки обещания и нападки.

58 процента от избирателите не харесват нито един от двамата кандидати. Между шоуто, нападките, обещанията и леката абсурдност за тях остава големият въпрос – за кого да гласуват. Този работник от автозавод в щата Индиана обаче обобщава проблемите, за които всички мислят.
Две диаметрални противоположнисти. Две различни америки. Коя ще надделее? Битката започва сега. До финала остават 100 дни.

Репортер: Ясен Дараков