Манолова е изпратила сигнал и до главния прокурор

Омбудсманът Мая Манолова е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров, Комисията за финансов надзор, ДАНС и НАП по повод на финансовите злоупотреби на фалиралата Кредитно-спестовна кооперация "Дупнишка популярна каса", съобщава БТА.

По темата

Преди няколко седмици Вероника Димитрова проследи историите на десетки българи, изгубили всичките си спестявания в "Дупнишката каса". Предполага се, че парите им са отишли за построяването на хотел в курортното градче Сапарева баня. Негов собственик е Георги Близнаков, същият човек, който е бил начело и се е разпореждал с парите на „Популярната каса”.

От една година хотелът не работи. Бил запечатан от банка, заради задължения по кредити. Според правилата на кооперацията, членовете й трябва да знаят какво се случва с парите им.

Прокуратурата вече проверява случая. Ако има престъпление, ще има и наказание. Затвор от 5 до 10 години.„Евентуално е възможно да има присвояване в особено големи размери, което е особено тежък случай”, коментира Емил Павлов, говорител на Районната прокуратура. 

Припомнете си историята на няколко българи изгубиха спестяванията си заради "Дупнишката каса".