Той беше с обвинение за едро хулиганство

Пуснаха от ареста мъжа, заплашвал шофьор на автобус, научи NOVA. Съдът в Карнобат е променил мярката му за неотклонение от "задържане под стража" на "домашен арест". 

По темата

На втори август Ангел Радичев беше заснет как рита автобус и заплашва шофьор на пътнически автобус на магистрала „Тракия”.

Повод за нападението е изпреварване от страна на автобуса, който препречил пътя на Радичев. Скандалът е заснет от един от пътниците в автобуса. 

Радичев беше ообвинение за едро хулиганство. За това престъпление закона предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 години.   

Въпреки очакванията, че мярката за неотклонение на Ангел Радичев ще бъде гледана днес, когато изтича 72-часовото му задържане под стража, изненадващо вчера в късния следобед прокуратурата  внесла мотивите си с искане за постоянен арест. Делото се гледа почти веднага след това. Съдът решава и пуска Ангел под домашен арест, въпреки богатото му криминално минало. 
 
„Но съдът, за да наложи „домашен арест”, е преценил, че обвиняемият е личност със занижен самоконтрол, склонен да разрешава възникналите житейски проблеми по начин, незачитащ обществения ред и правата на гражданите”, заяви Татяна Станчева- Иванова- ръководител на Районния съд в Карнобат. 
 
Въпреки огромния обществен интерес делото се провежда без присъствието на медии. Районният прокурор Щиляна Петкова не пожела да обясни причината за изтеглената ден по-рано мярка. 
 
Домашният арест Ангел трябва да изтърпи на адреса си в Карнобат
 
Въпреки уверението на баща му, че Ангел изтърпява именно на този адрес мярката си за неотклонение „домашен арест”, никой не отвори вратата на апартамента, когато екип на Нова се опита да провери дали е там Ангел.
 
Репортер: Цеца Алексова