Стотици хора се стекоха на поклонението в Сатиричния театър

Стотици хора дойдоха в Сатиричния театър в петък сутрин, за да си вземат последно "Сбогом" с големия български актьор Никола Анастасов. 

Никола Анастасов издъхна в понеделник вечерта след продължително и тежко боледуване. Той беше на сцената на Сатиричния театър в продължение на 59 години и е един от създателите му. Всички близки, приятели, колеги и почитатели бяха категорични, че не трябва да изпращаме актьора със сълзи, а с аплодисменти, защото той ще остане известен като "усмивката на Сатиричния театър".

„Трябва да бъде изпратен с мисълта, че не си е отишъл, защото тови би било непосилно за преживяване – да си отиде най-бодрият, най-обичащият театъра. Той е рицарят на сатирата”, каза актрисата Татяна Лолова.Последната си награда Никола Анастасов получи миналата година - "Икар" за цялостен принос към театъра.

„Кольо, освен изключителене талант, беше и чудесен човек. Подчертавам това, защото талантът не винаги върви с добрия характер в нашата професия”, каза директорът на Сатиричния театър Здравко Митков.

„Той винаги е бил смирен към това, което прави и към собствените си възможности”, каза актьорът Калин Сърменов.

Големият комик е научен винаги да се усмихва. Той е длъжен, за да запази усмивките на другите около себе си. Аз мога само с една голяма усмивка и една голяма целувка да кажа: добър полет на Кольо Анастасов”, каза актрисата Мария Статулова.

Какво разказва Стоянка Муфафова за покойния Никола Анастасов гледайте във видеото.

Поклон пред паметта му!