Тя е била съборена на земята и ритана в корема

Пореден случай на агресия от страна на футболните фенове. Ултрас преби спортен журналист посред бял ден и пред очите на десетки свидетели на стадион "Лазур" в Бургас. 120-килограмовият мъж съборил на земята младата жена и започнал да я рита в корема заради неин репортаж в бургаски сайт.  

"Без по никакъв начин да съм го провокирала преди това, за материал, който съм писала през май месец. Започна да ми иска сметка за това, което съм написала", разказва Стела.В петък Стела Божидарова пристига на стадиона, за да отрази тренировката на "Нефтохимик" преди решаващия сблъсък с "Левски".  Внезапно е заобиколена от запалянковци на "шейховете". Един от тях обаче е по-агресивен от останалите.

Във въпросната статия тя пише за футболист на "Нефтохимик", който е причакан и бит от фенове веднага след загубата на отбора от "Ботев " (Гълъбово).

Журналистката се разминава от  по-сериозни травми благодарение на намесата на мъже от ръководството на "Нефтохимик".

Мъжът се казва Манол и е един от тарторите в агитката на отбора. Работи като охранител в бургаски мол и е стар познайник на полицията. Основно с хулиганските си прояви по време на футболни срещи.

Стела признава, че се страхува и не може да заспи.

Побойникът е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Репортер: Ивомира Пехливанова