Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев са част от звездния състав в ленатата

След броени дни “Лента” ще изненада почитателите на киното с най-новата българска кино продукция – “Маймуна”. Дългоочакваният втори филм на Димитър Коцев – Шошо “Маймуна“ печели Наградата на публиката на последното издание на София Филм Фест. Това е втори филм на режисьора след “Лора от сутрин до вечер“ (2011). Сценарият е на Шошо и Иван Марков, камерата е поверена на Александър Станишев, а музиката - на Виктор Стоянов. “Маймуна” е и първият български филм в репертоара на “Лента“, с който компанията прави заявка, че ще подкрепя качествени български ленти и представянето им пред широката публика. Работното заглавие е “Баща ми, майка ми, сестра ми”, но по-късно е сменено с по-краткото и атрактивно “Маймуна”. 

Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев са част от звездния състав на “Маймуна“. Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива. С “Маймуна“ Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в голямото кино.

Снимки от новия български филм "Маймуна" вижте тук

Мая (Александра Костова) и Ива (Радина Боршош) са сестри, които ги свързват един баща (Юлиан Вергов) и една маймуна. Както и обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев (Леонид Йовчев). Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко. “Маймуна” – история за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато Дядо Коледа си тръгне завинаги. История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне... с усмивка . “Маймуна” – история за любов като никоя друга.

Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и портфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. По време на снимките продължава да се опитва да практикува стария занаят. Facebook страница на филма е: https://www.facebook.com/MonkeyMovie/

“Лента”  е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на “Лента” “Престъпник” и “Война на дронове”, завладяващите комедии – “Моята голяма луда гръцка сватба 2”, “Денят на мама”, “Любезните пичове” и “Гости от миналото: Революцията”, сезон лято/есен продължава с нови хитови предложения всяка седмица. Революционните хитове в трилър-жанра “Игра на нерви“ и “I.T.” вече са в кината, а от 30 септември престои премиерата на “Маймуна” и “Море в пламъци“. Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.