Сред ранените са и двама полицаи

Арестуваха мъж със самурайски меч, след като намушка двама полицаи и трима други минувачи в североизточен Лондон, съобщи Би Би Си. 13-годишно момче почина вследствие на нападението. Очевидци разказват, че са видели заподозрения да тича през района с меч малко преди да бъде заловен от полицията.

Жертвата на нападението е малолетно момче. То е било ранено, а след оказана помощ на място е откарано в болница. Но лекарите не успели да го спасят.

"С голямо прискърбие мога да потвърдя, че един от пострадалите е 13-годишно момче. То е било прободено и е починало от раните си в болница, малко след нападението", съобщи Стюарт Бел, офицер от лондонската полиция

Двама ранени при нападение с автомобил в Йерусалим (ВИДЕО)

Двама от ранените са полицаи. Те са били оперирани, но са без опасност за живота. Полицията каза, че са действали бързо и са заловили заподозрения.

"36-годишен мъж е в ареста. Той е бил задържан с помощта на зашеметители. Арестуван е 22 минути след подаването на първия сигнал, малко преди 7 часа сутринта", допълва Бел. 

Видео: "Ройтерс"

Общо петима са пострадалите. Двама остават в болница за лечение. Животът им не е в опасност. Полицията каза, че не смята, че нападателят е имал политически мотиви и не считат атаката за терористичен акт. Вече няма опасност за гражданите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase