Гледайте най-интересните срещи от родното футболно първенство, Висшата лига и френската Лига 1 в ефира на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и онлайн платформата GONG PLAY

Съботният ден ще бъде изпълнен с емоции в Английската висша лига. “Манчестър Юнайтед” посреща шампиона “Лестър” на “Олд Трафорд“ в сблъсък от шестия кръг на Премиършип. Мачът e от 14.30 и ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT 2 и онлайн платформата в GONG PLAY. Самочувствието на “червените дяволи“ е разклатено след трите загуби в рамките на една седмица и Жозе Моуриньо е мобилизиран да затвори устата на критиците си. Пред него се открива невероятна възможност да стори това в пряк двубой срещу шампиона и своя стар “враг“ Клаудио Раниери. Двамата никога не са били в приятелски отношения от времето, когато Моуриньо наследи Раниери в “Челси”, за да поеме лондончани за пръв път в кариерата си. Тогава португалецът нарече предшественика си "загубеняк". Това със сигурност ще разгори още повече страстите на терена.

Горещо ще бъде и в 17.00 ч., когато “Манчестър Сити” гостува отново на “Суонси” само три дни след сблъсъка им за Купата на Лигата. Хората на Пеп Гуардиола продължават да впечатляват и ще се стремят да запазят първото си място в класирането и стопроцентовия си актив. Все пак “Суонси” има качества да се противопостави на "гражданите", но ще може ли да го направи? Развръзката от този сблъсък ще стане ясна отново в ефира на DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата GONG PLAY  от 17.00 ч. тази вечер. 

Шестият кръг на Премиършип предлага на феновете и лондонското дерби между старите съперници “Арсенал” и “Челси” от 19.30 ч., а срещата също има запазено място в програмата на DIEMA SPORT 2, както  и на онлайн платформата в GONG PLAY. Мачът на “Емирейтс“ носи особен заряд заради 20-та годишнина, която отбелязва Арсен Венгер начело на “топчиите“. В същото време “Челси” се намира в деликатен момент, след като допусна първа загуба в първенството в предния кръг и няма победа в последните два мача от шампионата. “Арсенал” спечели последните си три мача във Висшата лига, докато “Челси”  допусна поражение в последната среща срещу “Ливърпул” насред  “Стамфорд Бридж“.

DIEMA SPORT днес пък ще зарадва феновете на българския футбол, като излъчи мачовете между “Нефотхимик” и “Локомотив Пловдив” от 19.00 ч. и  “Дунав” срещу “ Ботев Пловдив” от 21.15 ч. Двата сблъсъка могат да бъдат гледани и на платформата GONG PLAY.

Не пропускайте най-интересните срещи от родното футболно първенство, Английската висша лига и френската Лига 1 в ефира на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и онлайн платформата GONG PLAY .