Той пожела на македонския журналист „близка среща с перничанин”

„Поругаването на паметника в Македония е съзнателна провокация. Всеки знае как реагират българите на македонската тема. Провокацията е в навечерието на македонските избори. Цялата македонска нация е сформирана чрез антибългарското говорене”. Това каза в „Здравей, България” Росен Петров, депутат от "Български демократичен център - Народен съюз".

По темата

„Журналистът е приближен на Никола Груевски. Тамошното ВМРО е построено на основата на антибългарското говорене. На тях им трябва враг преди изборите. Групата около Груевски дори не иска Македония да влиза в ЕС. Целта на Груевски и хората около него е Македония да не влезе в ЕС и НАТО”, каза още Петров.

Според него македонците се "връзват" на такива неща, защото там мозъците са промивани много дълго време.

„Ние не можем да останем без реакция, защото това е тънка струна в нашата душа. Ще има още такива провокации и трябва да помислим каква ще ни бъде реакцията. Аз бих му пожелал близка среща с перничанин”, пошегува се Росен Петров.

Владимир Йончев, главен редактор на „Офнюз”, който преди часове се завърна оттам, подчерта, че битката на Каймакчалан показва как българският народ се е бил, но е загубил. „С тази плоча почитаме паметта на хората. Там трябва да има още по-голям паметник, дори параклис, и това да се организира от държавата”, добави той.