Трима от петимата пострадали остават в болница

Трима души остават в болница, след като асансьор пропадна няколко етажа в столичния квартал „Свобода”. Инцидентът е станал малко преди 19.00 ч. във вторник. 

По темата

Млада жена с дете на година и половина се качили в асансьора заедно с още трима мъже. На третия етаж той пропаднал.

Всички са настанени в болница. Тримата мъже са със счупени крайници. Единият от тях е изписан. Изписано е и детето, за щастие то няма сериозни наранявания. Майка му вече е претърпяла операция на глезена в "Пирогов" и все още се намира в лечебното заведение. 

Екипът на NOVA научи, че според разследващите първоначалната причина за инцидента е скъсване на планка. Отхвърля се версията за претоварване. Според фирмата, отговорна за поддръжката, съоръжението не е имало технически проблеми. Дали е така обаче предстои да бъде изяснено. Предстои и втори оглед.

„Асансьорът по принцип се претоварва, защото има много майки с деца и колички. Има и много наематели, които непрекъснато внасят и изнасят вещи. Той е малък за нужните на блока, защото сме много апартаменти”, разказа жена, която живее в кооперацията.

Хората се страхуват да ползват асансьора. Досега той е пропадал няколко пъти, разказват още хората от блока. Давал е и дефекти, но досега не е имало пострадали.

Репортери: Тина Ивайлова, Яна Николова