Жертвите са момче и момиче на 18 и 17 години

Двама тийнейджъри загинаха при тежка катастрофа. По неофициална информация до жестокия сблъсък на пътя Търговище-Разград се стигнало по време на гонка.

По темата

На мястото на инцидента все още се виждат следите от спирачния път. Колата е излязла от пътя точно тук на това място. Изхвърчала е на поне три метра височина и се е забила в дървото. 

След удара на място загива момиче на 17 години, което се е возило в колата, а водачът 18-годишният Деян Чопаков умира на път за болницата. Днес в родния град на момчето - Лозница всички говорят под сурдинка, че катастрофата е станала по време на гонка, но никой не го казва на глас.

Според слуховете в гонката е участвал още един автомобил, управляван от близък на местен големец. Хората са убедени, че другият шофьор няма да бъде разследван. А близките на загиналото момче обвиняват лошата инфраструктура.

"Данни за алкохол дали има или няма ще излязат на по-късен етап, тъй като касае кръвна проба за медицинско изследване, а относно дали е правоспособен, да, има свидетелство за управление на МПС, за съжаление от скоро", обяснява говорителят на МВР-Разград Илияна Георгиева. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Репортер: Нивелина Няголова