Куп шеговити коментари заляха социалните мрежи у нас и по света

Изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ се превърна в тема номер 1 не само за информационните агенции в цял свят, но и за потребителите на социалните мрежи.

Големи световни звезди с милиони последователи във Facebook, Twitter и Instagram не скриха разочарованието си от резултата от вота.

По темата

Българските реакции също не закъсняха.

Карикатуристът Христо Комарнитски написа: „Бай Тръмп, очаквам от теб да спреш грантовете на всички тарикати, които само обикалят телевизиите и не правят нищо друго, освен да отблъскват и настройват обикновения българин срещу Великата Америка. По-добре ги дай тия пари на госпожа Мелания да си купи една хубава нова чанта".

А за бъдещите дипломатически връзки със САЩ Самуил Петканов коментира: „Още по-тъжно ми е, че не узряхте за Митьо. Щяхме да имаме истински братски отношения с Тръмп".

Певицата Риана показа снимка, на която е облечена с блуза, на която пише: „Аз съм с нея. С Хилъри Клинтън”.

Реакцията на Мадона веднага след обявяването на окончателните резултати беше: „Нов огън е запален.  Но въпреки това, никога няма да се откажа”.

Лейди Гага също изрази своето недоволство от Доналд Тръмп като написа: „Искам да живея в свят, пълен с доброта”.

Много от известните личности заявиха, че ще напуснат САЩ, ако Тръмп стане президент.

Шер например публикува в Twitter  следния статус: „Ако той бъде избран, аз се местя на Юпитер”.

Подобно намерение изрази и певицата Майли Сайръс: „Честно, ще се преместя, ако това е моят президент! Не казвам неща, които не мисля".

 А актрисата Ева Лонгория качи снимка, на която написа: „Какво се случва?!"

Сред известните личности, които подкрепиха Тръмп преди вота, са боксьорът Майк Тайсън и кечистът Хълк Хоугън.

Още през 2015 г. Хоугън спомена, че иска да бъде кандидат за вицепрезидент на Тръмп. А Майк Тайсън неведнъж сподели мнението си, че милиардерът трябва да бъде президент на Америка и е време да се опита нещо ново.

Екшън героят Стивън Сегал написа: „Поздравления за зашеметяващата победа. Очаквам с нетърпение Америка отново да бъде велика".

А реакцията на актьора Стивън Болдуин беше: „Гордея се с това, че съм част от тази удивителна история".

Съпругата на Доналд Тръмп – Мелания, също попадна под прицела на потребителите. Много споделяни бяха провокативни снимки от миналото й, когато е работела като модел. Обвиняват я, че има повече опит в модата, отколкото в политиката.

СНИМКИ НА МЕЛАНИЯ ТРЪМП ВИЖТЕ ТУК

Прическата на Тръмп също продължава да бъде обект на присмех.

Още забавни постове по темата вижте във видеото.

Стажант-репортер: Глория Николова