"ГЕРБ не са непобедими и ние заедно го постигнахме", заяви тя

„Нямаше нужда да чакаме референдума, за да разберем, че има нужда от промяна. Промяна в статуквото, в личностите, които да не са обременени със съмнения за корупция и задкулисие. Ние се отзовахме на това очакване с кандидатурите на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, които победиха на президентски избори“. 

По темата

Това заяви Корнелия Нинова на пленума на БСП. По думите й партията се е мобилизирала и е изнесла на гърба си основната и трудна част от кампанията.

„Променихме стила на кампанията - позитивна, директна, срещи очи в очи с десетки хиляди хора от цялата страна, конкретни послания и ясни ангажименти. Основният ни опонент направи много грешки в политиката“, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП бе категорична, че кампанията срещу Радев и Йотова е била негативна.

„Негативната кампания даде път на страха, а не на надеждата и перспективата“, подчерта тя.

Преодоля се апатията, недоверието и страха у народа. Хората видяха в нашите водачи силни държавници, които могат да им дадат нов път, сигурност и стабилност в държавата“, категорично бе Нинова.

Тя подчерта, че никога не е имало задкулисие, безпринципни съюз и договорки от страна на левицата.

„Борисов сам определи изборите като вот на доверие към кабинета му, но получи вот на недоверие. ГЕРБ не са непобедими и ние заедно го постигнахме“, подчерта Нинова.

Тя отново заяви, че левицата няма да прави правителство, когато й бъде връчен мандат и веднага ще го върне.

Свикваме конгрес, за да тръгнем подготвени и аргументирани към предсрочни избори. Няма да участваме в съставянето на кабинета на президента Радев“, заяви Корнелия Нинова.