Никоя от цистерните няма да остане на склад в района на селото, категорична бе тя

"Има хора, които не са стъпвали тук, не са виждали за какво става въпрос, но имат повече време да говорят, с което объркват местните жители". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след среща с общински съветници, кметове от региона и местни жители на Хитрино.

По темата

Тя подчерта, че обективна информация за операцията се дава единствено от щаба, а всичко друго е въпрос на лични интерпретации. 

Министърът изтъкна, че властите също имат желание операцията в Хитрино да приключи по-бързо.

Главният комисар Николай Николов обеща, че властите ще съобщават за всяка изнесена цистерна, но не се ангажира с категоричен срок за приключване на операцията, уточниха от пресцентъра на МВР.

Вътрешният министър и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточниха, че ще бъде осигурена втора работна площадка, която ще даде възможност докато едни от цистерните се транспортират и обработват  на място, на други да се прави обстоен преглед. Никоя от цистерните няма да остане на склад в района на селото, категорична бе Бъчварова.

Сред жителите на Хитрино се надига недоволство, защото не знаят кога ще могат да се върнат по домовете си. В съседното село Тимарево те се срещнаха с властта, която отказа да даде крайни срокове и уточни, че операцията по извеждането на цистерните ще продължи 14 дни, защото в някои от цистерните още има газ и те са опасни. 

Повече гледайте във видеото.