Тереза Мей съобщи, че той е роден във Великобритания

Какво знаем за извършителя на терористичния акт в Лондон? Британският премиер Тереза Мей съобщи, че нападателят е роден във Великобритания и преди е бил разследван от МИ5.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Броени минути след нападението се появи информация, че става дума за Абу Изадин - 41-годишен британец, който на младини приема исляма.

Родителите на Абу са от Ямайка. Абу е познат отдавна на службите за сигурност. През 2008 година е осъден за финансиране и подстрекаване към тероризъм. 

Официално обаче властите в страната не са потвърдили дали точно Абу е извършил атаката. ИДИЛ обаче вече пое отговорбост за атаката. 

Припомняме, че в сряда мъж, облечен в черно, се вряза с автомобила си в пешеходците на моста Уестминстър. После се насочи към парламента на Великобритания, където се блъсна в заграждения. След като излезе от колата, той намушка с нож един полицай, преди да бъде ликвидиран. 

При нападението бяха убити четирима души. Освен служителя на реда и нападателя, загинаха и двама пешеходци, блъснати от автомобила. Около 30 души са ранени като някои от тях са в критично състояние. 

Сред ранените има и трима полицаи, които са се връщали от събитие. На него те били наградени за смелостта, която са проявили при изпълнение на служебните им задължения. Двама от тях продължават да са в тежко състояние.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.