Предстои на разпит да бъде извикан шефът на НСО Ангел Антонов

Военната прокуратура вече разследва инцидента с автомобила на НСО, в който се е возил председателят на ВКС Лозан Панов.

По темата

Припомняме, че на 1 юни на връщане от Берковица Лозан Панов и шофьорът му от НСО чуват странен шум в задната част на автомобила. Спират  и се установява, че липсват два болта от задна лява гума, а още три са развити.

НСО започва проверка по случая чак след като Лозан Панов разказва седмица по-късно за инцидента на държавния глава.

Главният прокурор Сотир Цацаров днес обяви, че НСО е трябвало да ги информира, а не държавното обвинение да се сезира по медийни изяви.

„Военни прокурори извършват проверка и снемат обяснения лично от шефът на НСО генерал Ангел  Антонов, от съответните ръководители на сектори, от шофьора на Лозан Панов, изземват се данни за автомобила и техническото му състояние. Ще бъде назначена и техническа експертиза", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 

 

В сряда Цацаров се срещна с президента Румен Радев, а основна тема е била съдебната реформа. Срещата е част от поредица срещу на държавния глава с тримата големи в съдебната система - председателят на Върховкия административен съд Георги Колев, шефът на Върховния съд Лозан Панов и главния прокурор.

Вчера след срещата с президента Лозан Панов се обяви за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията, които да извадят прокуратурата от съдебната власт и да я направят по независима и подлежаща на контрол.

Цацаров днес обяви, че изваждането на прокуратурата от съдебната власт би я направила по-безконтролна, отколкото е в момента.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.