Причината за инцидента е отнето предимство

Тежка катастрофа блокира автомагистрала "Хемус". Камион се преобърна на 44-ия километър в платното в посока Варна.

Причината за инцидента е отнето предимство. Лек автомобил с възрастен шофьор отнел предимството на тежкотоварното возило с македонска регистрация. Камионът превозвал отпадъчен материал. Водачът на камиона е с леки наранявания, а шофьорът на колата е без никакви.

Движението се осъществява без никакъв проблем през близката бензиностанция. Това е късмет за шофьорите, които пътуват в посока Варна, защото задръстването е може би не повече от километър. Пътната полиция регулира движението, така че да не се получават тапи.

Мъж загина на място при катастрофа на АМ "Хемус" (ВИДЕО)

"Надминах два тира и завивам на бензиностанцията. Те се движеха в платното, където трябваше да бъда аз. То беше далеч, когато ги надминах и намалявам, защото не мога да вляза с 60 км в бензиностанцията. Бутнаха ме и се обърна тира", каза шофьорът на леката кола Димитър.

Малко преди тази катастрофа е станал друг тежък инцидент в посока София на 18-тия км. Лека кола се обръща по таван. Трима души са тежко ранени и са откарани в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. От Пътната полиция съветват да се движим внимателно на пътя, да спазваме дистанция и да караме с ограничена скорост.

Днес е последният ден от масовите проверки на акция "Скорост". На двете магистрали "Тракия" и "Хемус" ще има полиция.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.