Валентин Ревански е категоричен, че медикаментът трябва да се приема след консултация с медицински специалист

Кметън на Ямбол Валентин Ревански е един от многото българи, които вече се срещнаха с коронавируса. Той го преборва в края на миналата година. Казва, че в началото има средно тебжки симптоми, но впоследствие определени медикаменти подобряват състоянието му.

Пулмолог: „Ивермектин” е в листата на най-важните медикаменти на СЗО

Сред тях е и "Ивермектин". "Публично споделих за това как ми подейства той. Медикаментът ми беше предоставен от мой близък. Искам да подчертая, че е важно приемът на лекарството да става, след като бъде проведена консултация с медицински специалист. Под ръководството на д-р Милена Янкова започнах прием на лекарството в продължение на три дни. На втория вече нямах температура и се чувствах значително по-добре. Единствено имах болки в гърлото, които намаляха, след като използвах гранофурин", споделя Ревански в интервю за kmeta.bg.

Лекарствен продукт с ивермектин вече е в аптеките

На въпрос дали държавата е закъсняла с това да даде зелена светлина за употреба на лекарството, кметът на Ямбол заяви, че не иска да дава подобна оценка, но потвърди, че той е взимал "Ивермектин" преди да бъде официално одобрен.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.